Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk for tanker, ord og handlinger

Hvorfor Støtter WWF fiske etter Krill.

KrillPosted by John Sandøy Sat, May 22, 2010 12:27:28

Tror jeg skal bruke litt tid på å finne ut av hvorfor World Wide Fund for Nature (WWF) støtter fiske av Krill i Sørishavet. WWF har inngått en sammarbeidsavtale med Aker BioMarine. Aker Biomarine får bruke WWF logoen i tilknyttning til Krill produkter og WWF får penger fra Aker Biomarine.

Avtalen er i og for seg ikke offentliggjort, men litt er det å lese på denne siden. http://www.wwf.no/bibliotek/nyheter_fakta/nyhetssaker/?uNewsID=6200

Kopier fra WWF

Avtalen innebærer at WWF får økonomisk støtte til sitt naturvernarbeid. Aker på sin side får en partner som gjennom konstruktiv dialog kan bidra til at selskapet oppfyller sine mål om bærekraftig høsting av naturressurser som torsk, kolmule og krill. WWF og Aker gjør også felles front for å bekjempe det utstrakte ulovlige fisket i Barentshavet.

Det står ikke hvor mye penger WWF får fra Aker BioMarine, så det får jeg kanskje starte med å finne ut. Jeg diskuterte litt med en fra WWF om dette i forbindelse med Biomangfoldagen på Tøyen (20. mai 2010). Her fikk jeg en flott uttalelse fra den utsendte repesentanten. På spørsmål om hvorfor de har tatt imot penger fra industrien, så svarte han at "Noe skal man leve av"

Fiske etter Krill i Sørishavet er ganske så omstritt. Ingen vet hvor stor beskattning bestanden tåler. Krill er nr to på næringskjeden, sett nedefra, og er mat for fugler, fisk og hval. Kun en liten del av det som fiskes brukes til Helseprodukter, resten går til fiskemel og fiskeolje - som igjen inngår i maten til oppdrettslaks.

Etter at bestanden av Kolmule er fisket veldig mye ned så brukes nå samme båter til å fiske etter Krill. Jeg skjønner ikke hvorfor WWF ønsker å støtte dette. Kan det være så enkelt at det handler om penger?

Her er det mye å finne ut av.

22.05.2010
12:30