Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk for tanker, ord og handlinger

7. mars

2010Posted by John Sandøy Sun, March 07, 2010 22:57:14

I dag har vi vært på tur for å nyte solvarmen og for å forbrenne fett. Turen gikk både oppover og nedover på smale tråkk i skogen. Gikk ned på Nøklevann og sørover mot sola. På hjemveien passerte vi Sørli, hvor det fortsatt er mye snø. Vi har hatt mye snø i Oslo i år og mange er lei av hele vinteren. Det er nok litt rart å tenke på men det pleier gjerne å komme en halvmeter med snø i mars. Vi får se hvordan det går.

2. Mars

2010Posted by John Sandøy Tue, March 02, 2010 20:55:53

I dag tok jeg en feriedag for å dra til Hvaler. Tanken var å fotografere is og fiskebåter. Desverre for meg så var isen gått i Utgårdskilen. Fiskerne var nok mye mer fornøyd med det. Men jeg fant is i Papperhavn. Ikke direkte mye men fargen på både isen og vannet var veldig fin. Desuten så er Papperhavn et fredelig sted.

28. Februar

2010Posted by John Sandøy Sun, February 28, 2010 20:40:46
Vi var på tur til Fornebu i dag, for å se om det var noen fugler å se. Det er blandt annet noen Fasaner som holder til der og så hender det at det dukker opp en ugle eller en hauk. Men det var ingen slike å se. Derimot kom det byksende to Rådyr forbi oss. Jeg hadde på en Sigma 50 - 150 så det ble ikke noe nærbilde denne gangen. Bildet er ca 40 % av orginalopptaket. Utrolig hvor lett disse tar seg fram i snøen. Men det er veldig viktig at hunder holdes i bånd når det er så mye snø som det er nå.

27. Februar

2010Posted by John Sandøy Sat, February 27, 2010 20:18:16

Nå er snart februar måned passert. I da gha rdet vært et skikkelig snøvær, men temperaturen har vært ca null grader.

Fant noen flotte istapper på et litt eldre hus. Kanskje bør man dra tilbake en dag det er litt sol og litt mer fart i smeltingen. Hvis da ikke de som bor i huset har feiget ut og knust istappene da de hang rett over inngangsdøra.

25. Februar

2010Posted by John Sandøy Thu, February 25, 2010 23:08:18


Katter som har levd enstund vet at Skjærer liker å erte katter. Denne var nok litt for ung til å ha fått med seg denne lærdommen.

Skjæra satt langt ut på en gren og bare fulgte med etterhvert som katta listet seg lengre og lengre utover greina. Katta prøvde seg med et hopp. Men da satt jo Skjæra på en helt annen grein. Jeg tro Skjære håpet at katten skulle klatre over på den grein også, slik at den kunne ha det gøy enda en stund. Men Katta skjønte nok at dette ikke var noe vits å drive med. Den klatret forsiktig ned igjen og lot som om ingen ting var skjedd.

21. Februar

2010Posted by John Sandøy Sun, February 21, 2010 19:26:14

I dag er det sol og ikke så mye snø. Litt vind og kaldt på formidagen. Kongen er 73 år i dag. Det går rykter omat det er karneval i Rio. Svenskene angrep Halden på denne dagen i 1660. Det er FNs morsmålsdag. 1€ gir kr 8,11 - 1 $ gir kr 6,00

Dagens bilde er en Svarttrost (hunn) som satt og koste seg i solskinnet. Den var ikke det minste redd for en fotograf som var på tur for å forbrenne litt fett. Bildet er tatt på Oppsal i Oslo. temperaturen var på ca - 10 °C

20. Februar

2010Posted by John Sandøy Sat, February 20, 2010 19:09:56

Fortsatt er det vinteren som gjelder. I natt har det kommet enda mer snø. Det blåser det en god del og temperaturen er rundt - 10 °C. Det er fint vær ute ti å være inne i. Etter dette kommer nok våren.

7. februar

2010Posted by John Sandøy Sat, February 13, 2010 22:27:56


Var en tur i Saltraumen for å starte BioFoto Nordland, helgen 5. - 7. februar. Dette var en skikkelig fin helg med masse bra bilde rog hyggelige folk. Besøk gjerne bloggen til BioFoto Nordland http://nordland-biofoto.blogspot.com/

I forbindelse med at jeg måtte vente på et fly, så gikk jeg ned på moloen i Bodø. Var ikke helt foreredt da den første puljen med Ærfugl kom flyvende ut av havna, men det kom flere og jeg fikk begge noen bra bilder. Var fornøyd da et par hundre Ærfugl hadde passert. Lyset begynte å bli dårlig så jeg ruslet oppover moloen igjen.

Men da kom hovedflokken flyvende utover havna. Tipper at det var 700 til 800 fugel som kom på rekke og rad. Med andre ord så har det kanskje vært 1000 Ærfugl på indre dela av havna. Det så ut som om fuglene trakk utover mot havet når kvelden kom. Hvis det er riktig så betyr det at de komer innover om morgenen. Med andre ord så er moloen i Bodø et flott sted å være hvis man ønsker fluktbilder av Ærfugl. Hvis det er noen i området som kunne tenke seg å finne ut av om Ærfugelen flyr inn på havna om morgenen og ut igjen om kvelden, så hadde det vært nyttig å vite.

Next »