Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk for tanker, ord og handlinger

FYI

Skilt og plakaterPosted by John Sandøy Fri, October 23, 2009 19:52:54


For your information eller FYI som det heter på Norsk.

En av de tingene som er like nyttig i dag som for diverse år siden er oppslagstavlen. Kanskje den burde vernes som en viktig kulturinstutisjon? Tenk bare på hvor mange beskjeder og meldinger, av ymse karakter, som har hengt på denne plassen opp igjennom årene. Hvis vi tenker på hvor mange slike steder det finnes i Norges land, så blir det en betydelig mengde informasjon som er blitt formidlet.

Der jeg kommer fra, hvor det på det meste bodde ca 100 mennesker, var det 3 slike steder hvor man hang opp lapper og beskjeder om møter, bassarer eller hva det måtte være. På posthuset og på butikken var det en avgrenset område til denslags og så var det mer fritt fram på Bedehusveggen. I de senere år er det også kommet arragement til med glass foran som beskytter mot vær og vind.

Når det gjelder oppslagene på bedehusveggen så kunne dette kanskje være om en eller annen omreisende predikant som skulle holde møte og kanskje samle inn litt kolekt til en eller annen misjon. Disse predikantene kom gjerne to ganger i året. Første gangen mens mennene var på lofotfiske og andre gangen om høsten, i den tiden det var vanlig å slakte kyr. Kanskje ble det litt servering begge gangene. Jeg har inntrykk av at det er blitt litt mindre med omreisende predikater som reiser rundt. Kan det ha noe med nye og strengere regnskapsregler å gjøre?

Dette bilde er tatt på togstasjonen på Dal i Akershus.

Bare en liten illustrasjon over temaet informasjon.

Unyttige saker

Skilt og plakaterPosted by John Sandøy Sun, June 21, 2009 22:30:05

Hva prøver dette skiltet å fortelle oss? Rundt om kring oss er det mye unyttige saker og ting. Opplysninger i form av skilt og meldinger som ingen har bruk for. Skiltet på bilde er et eksempel på dette. Ingen har noen som helst mulighet til å skjønne hva som er budskapet. Skiltet har sansynligvis stått der så lenge at ingen eier det lengre og ingen ser det lengre. Hvorfor henger det mange slike rundt oss. Begynn å se etter og jeg er sikker på at du vil finne slike skilt der du bor.

Jeg har et mål om å telle hvor mange skilt som finnes i området der jeg bor hvor ordet FORBUDT er brukt. Kommer tilbake til saken når og hvis jeg blir ferdig.