Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk for tanker, ord og handlinger

Du skal ikke stjele

FotoPosted by John Sandøy Thu, November 19, 2009 18:48:23

Jeg vet ikke om Kråker lærer de ti bud, fra de er nyklekket. Det 7. budet lyder slik " Du skal ikke stjele" For meg og et par til er dette en helt grei leveregel, men tydeligvis ikke for denne kråka.

Som kjent er jeg Skjærefotograf. En dag jeg drev på med dette kom det en Kråke ned på stedet hvor jeg hadde lagt ut meisebolle og annet snadder til mine venner - Skjærene (Pica Pica). Kråka hadde nok til hensikt å stjele hele meisebollen og dra sin vei med den. Men av en eller annen grunn så mistet den meisebollen og den begynte å rulle nedover berget. Jeg har ikke sett at en Kråke har løpt etter noe som helst før denne dagen. Meisebollen trillet i vei og Kråka etter. Jeg var ikke forberedt på dette i det hele tatt, men fikk da svingt kameraet i den retning som Kråka løp og tatt noen eksponeringer. Skarpt ble bildet ikke, men ganske så morrsomt.

Det er forøvrig viktig å ikke bruke de minste meisebollene for dem greier Måker og Kråker å ta med seg i nebbet. Ellers så kan jeg anbefale kattemat på boks. Kattemat er bedre enn hundemat da bitene er mindre og showet varer lengre.

Skjærefotografering er og forblir ganske så gøy.

John
Skjærefotograf.

Matpakke?

FotoPosted by John Sandøy Thu, June 04, 2009 22:17:31

Jeg var ved Østensjøvannet her om kvelden for å se om det var noe spennende å fotografere. Fra tid til annen så forsøker jeg å fotografere Gråspurv. Selv om de er ganske så vanlige er de ikke helt enkle å få fotografert. Gråspurven er en rask og rastløs type. Raske hopp og hurtig flukt er nok en innøvd overlevelse taktikk. Min autofokus er ikke rask nok til å følge en Gråspurv. Ikke fotografen heller for den saks skyld. Så derfor bør de helst lande der jeg har forhånds fokusert.

Jeg hadde disket opp med ferskt kneippbrød, fra Rema 1000, og solsikkefrø. Da er det egentlig bare å sette seg ned å vente. Det tok da heller ikke lang tid før de første var å forsynte seg. Raskt stup inn og raskt borte igjen. Rakk skjelden å trykke på utløseren før den var borte igjen. Fikk noen bilder med stjerter og noen uskarpe fotografier. Men så kom denne hannen. Jeg vet ikke om det hadde gått rykter om at min oppdekkning ikke var bra nok, men denne hadde med seg matpakke. Den stoppet litt opp, la pent fra seg innsektene og larvene, spiste en stort brød bit. Plukket forsiktig opp den egentlige Gråspurvmaten og fløy sin vei. Kanskje var det noen små Gråspurv struper som ventet på litt ordentlig mat.

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=462777

Den uten stjert

FotoPosted by John Sandøy Tue, June 02, 2009 22:50:49

Driver for tiden å sjekker bildelagret mitt. Målet er at jeg skal bygge opp et arkiv i Lightroom. Som seg hør og bør så er det ikke alle eksponeringene som er like verneverdig.

Jeg fant et fotografi av en av mine venner, en skjære uten stjert. Om den var et mobbeoffer blandt de andre skjærene er jeg usikker på, men den holdt seg mye for seg selv. Det som la merke til var at den var mye raskere enn de andre skjærene. For meg så så det ut som om at halefjærene ikke vokste ut igjen. Vi hadde følge i ca 1 1/2 år. Pluselig kom den ikke ned på meisebollene, solsikkefrøene og den hermetiske kattematen som jeg hadde lagt ut. Min venn hadde riktignok ikke flott stjert med mange fin farger, men jeg savner den litt for det.

Selvportrett

FotoPosted by John Sandøy Thu, May 21, 2009 11:40:21

Kom over et område med spennende byggninger og detaljer. Opprinnelig hadde dette vært en feriekoloni for Oslo barn. Jeg kommer nok til å dra tilbake dit da det er masse jeg må utforske. Det er et par skjeve trapper som jeg bare må fotografere på nytt. Vet også at det er et hus litt lengre inne i skogen som er i dårlig fotfatning. Men jeg fant også et selvportrett der. Den som leter skal finne! En bedre utgave av fotografiet ligger her http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=459664

Frida

FotoPosted by John Sandøy Thu, May 14, 2009 13:13:46

Denne mørke dama tror jeg heter Frida! Kanskje tenker hun noe slikt som "Skjerp deg - har du ikke noe annet å fordrive tiden med enn å dra rundt å fotografere oss duer" Frida er nok av den litt strenge typen.

Men hvorfor er ikke dette et forografi som verden jubler for? Hadde bilde vært bedre om Frida var en ørn? Er dette et kjedelig bilde fordi det er mer eller mindre midtstilt? Hvor negativt er det at Frida står på asfalt? Er bilde kjedelig?

Duer er jo ikke så skjeldne som ørner men de lever sammen med oss byfolk og klarer seg ganske bra. Frida er i seg selv en vakker fugl, synes jeg. Flott, mørk og glinsende fjærdrakt. Jeg synes at utrykket vitner om en personlighet.

Tar gjerne en diskusjon på om dette fotografiet er bra eller ikke. En litt bedre versjon av Frida ligger her http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=458169

Jeg opprettet også en diskusjonstråd om "Fotografiet" på www.foto.no og spurte om hvorfor ikke dette var et bra fotografi. Som ventet så var det ikke så mange som hadde lyst til å diskutere slike temaer. Ta gjerne en titt på tråden http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=409807&offset=20

John