Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk for tanker, ord og handlinger

Varmt

Opplest og vedtattPosted by John Sandøy Sat, June 27, 2009 19:11:15

Det er opplest og vedtatt at det er fint når det er varmt. Men jeg trives ikke når temperaturen kommer over + 25°C. Kroppen blir bare slapp. Nå er det slik at jeg liker ikke å bade. Men av og til så må jeg være med, slik som i dag. Da er det å innrette seg så godt som mulig. Jeg finner meg en bra plass i skyggen, ruller ut et liggeunderlag og blir der. Viktige ting å ha med på slike turer er a) en flaske med vann b)Kniv slik at man kan spikke på en pinne, c) caps d)mobiltelefon. Hvis det er fare for at oppholdet blir av lengre karrakter så pleier jeg å ha med litt mat. Så er det bare å innrette seg så godt man kan, flytte litt på seg slik at man alltid er i skyggen. Akkurat nå så ser det ut som om det fortsatt skal bli varmt. Man får gjøre så godt man kan.

17. mai

Opplest og vedtattPosted by John Sandøy Sun, May 17, 2009 09:48:56

Feiringen av Norges nasjonaldag er vel i seg selv en fin tradisjon og en fin måte å feire nasjonaldagen på. Ingen militærparader og masse barn.

Men hva er det vi egentlig vi feirer? Norge ble ikke egen nasjon 17. mai 1814. Det ble gjort et forsøk men landet ble faktisk overdratt fra Danmark til Sverige. Norge ble ikke egen nasjon før i 1905. Det feirer vi ikke! Det var vel like før det ble krig i 1905.

17. mai er også den dagen nordmenn går ut og viser hverandre hvor fulle (beruset) det går ann å bli. Det er nesten like mylle fyll på 17. mai som på juleaften. Nyere forskning viser faktisk at ganske mange tar å banker kone og barn når de er fulle.

Norges nasjonalsang “Ja vi elsker dette landet” er kanskje en fin melodi, men teksten hadde nok trengt en liten oppgradering. Vanligvis så synger vi bare 1. og 3. vers, og det har nok sine årsaker. Se bare på siste delen av 3. vers

Bøndene sine økser brynte
hvor en hær dro frem,
Tordenskiold langs kysten lynte,
så det lystes hjem.
Kvinner selv stod opp og strede
som de vare menn;
andre kunne bare grede,
men det kom igjen!

Hva betyr - andre kunne bare grede,
men det kom igjen!

Som dere skjønner så er jeg ikke spesielt begeistret for 17. mai. Ikke for landegrenser heller. Jeg liker heller ikke musikkorps. Kanskje er det flere? Statsministeren reiste foreksempel til Spania.

Men 17.mai feiringen har en rekke fordeler. Vi får fri fra jobben. En rekke produsenter i asia får solge en masse unyttige ting som ballonger, fløyter, bråke dingser, sløyfer og flagg. Mange av disse balongene, som ser ut som morsomme figurer, blir mistet og stiger opp til de eksploderer. Utover våren og sommeren blir de da å finne i de norske skoger.

Men i dag skinner sola her i Oslo. Skal bare spise litt før vi tar oss en tur i skogen. Der er det masse trivelige fugler.

Ha en fin dag.