Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk

Kladdeblokk for tanker, ord og handlinger

Svar fra WWF

KladdeblokkPosted by John Sandøy Wed, May 26, 2010 14:53:37

Da har jeg fått svar på de tre spørsmålene jeg stilte:

1) Avtalen med Aker er offentlig og den kan jeg få lese hos dem.

2) Aker ASA betaler WWF kr 1.100.000,- i 2010

3) Det finansielle bidraget fra Aker bruker WWF i sitt arbeid med bærekraftig forvaltning av fiskeressurser i norske og internasjonale havområder. De arbeider med å sikre at nåværende og planlagte krill- og fiskerivirksomhet er bærekraftig. WWF er også pådrivere for å øke oppmerksomhet om tjuvfiske i Barentshavet og betydningen av opprinnelsesmerking og sporbarhet av fiskeprodukter. Vi ser også at den faglige dialogen som bidrar til å styrke Akers kompetanse om miljø og bærekraft, gir WWF en samarbeidspartner som er en viktig næringsaktør innen fiskeri.

Da blir vel neste trinn å dra ned å lese avtalen.

26.05.2010
15:53

Her kommer vintern

KladdeblokkPosted by John Sandøy Thu, November 05, 2009 13:13:48

Er du av typen som aldri blir brun, og som
aldri heller prøver noe særlig på å bli det
Er du ansett som en kjedelig kujon
fordi du stort sett ikke gidder å bade
Har du problemer med å omgås overdrevne positive folk
du ekke aleine, vi er mange som har det sånn.

Er du av typen som liker å sitte,
sitte inne og pimpe når sola skinnerEr du av typen som er svak for sport
Men bare på skjermen, og bare når vi vinner
Da har du problemer, ifølge peanøtt hjerneforbundet
Men du ekke aleine, vi er mange som har det sånn.

Folkens, jeg kommer med nyheter, jeg må be om absolutt stillhet
Ventetida er over, det kommer til å - falle snø i natt.

Her kommer vintern her kommer den kalde fine tida
her kommer vintern endelig fred å få.

Er du av typen som lar deg irritere
av folk som alltid skal imponere
Har du et kjøleskap, har du en TV
så har du alt du trenger for å leve for.

Her kommer vintern her kommer den kalde fine tida
her kommer vintern endelig fred å få.

Gjengitt uten tillatelse fra Jokk & Valetinerne

Mye skjer

KladdeblokkPosted by John Sandøy Tue, September 01, 2009 08:54:09

Det er mye som skjer nå om dagen. Kanskje alt for mye! Det føles tungt å skulle jobbe for noe man tror på og ikke nå igjennom. Det er ingen god følelse å skulle bli mistenkt for å stå bak et kupp. Akkurat nå er det meste bare meningsløst.

Kanskje det er på tide å trappe ned. Det er fristende å bare forsvinne eller kanskje det bare er en av livets utfordringer. Jeg lurer på hva som skal til for å motivere meg igjen.

Men heldigvis så er katten løs og da ordner det vel seg!

Kveldstur rundt Nøklevann

KladdeblokkPosted by John Sandøy Sun, July 05, 2009 22:08:28

Endelig kom det litt regn. Temperaturen har kommet ned på et mye mer behagelig nivå, synes jeg. Ut på dagen så sluttet det å regne og jeg måtte bli med på en kveldstur rundt Nøklevann. Nå er det slik at jeg nok er noen kilo for tung, så jeg hadde bar godt av en slik tur. Turen rundt vannet er litt i underkant av en mil, så det er overkommelig for en halvfeit femtiåring. For de som har gått eller syklet i dette området så vet de at det er mye motbakker og en og annen nedoverbakker, men mest motbakker.

Ved sydenden av vannet var det to Rådyr som gikk og beitet. De tok ikke så stor notis av folk som syklet og gikk på veien. Jeg tror ikke det var alle som så rådyrene heller. De hadde full kontroll på hvor det var mennesker. Selv om det egentlig var alt for mørkt så måtte jeg prøve meg som Rådyrfotograf. Ikke hadde jeg med meg stativ og bare et 50-150 mm f/2,8 objektiv. Men slike bagateller kan man ikke henge seg opp i. Resultatet ble deretter.

Nesten hjemme så fikk vi øye på et Rådyr til, like bak blokkene på Bøler. Det er en liten skog mellom veien og blokken. Den er kanskje 30 meter bred og der gikk Rådyret. Det var for vanskelig å fotografere der. Det er tydeligvis mange Rådyr i området. En av naboene hadde kommet over et voksent dyr med tre kalver, da hun gikk sin morgentur. Det spørs om ikke jeg må komme meg litt tidlig ut en morgen. Helst før folk og hunder kommer ut.

Pluss, minus - 75 år

KladdeblokkPosted by John Sandøy Sun, May 24, 2009 22:13:03

I dag, søndag 24. mai 2009, var i Moss for å besøke Svigermor. Hun ville gjerne ut i naturen en tur, så vi dro ut til Jeløya. Sola skinte og fuglene sang. Jentene våre, Marte og Mette tok seg et bad i sjøen og påstod etterpå at det ikke var så kaldt.

Her sitter Mette og Anni og koser seg med matpakken. Disse to har det til felles at de har bursdag på samme dato. Om 47 dager blir den ene 15 år og den andre 90 år. Pluss minus 75 år.

Svigermor hadde gjort klar en flott lapskaus, som det bare var å varme da vi kom tilbake til Moss.

Innlegg

KladdeblokkPosted by John Sandøy Wed, May 13, 2009 06:31:18

BioFoto www.biofoto.no som er en forening for naturfotografer, er en viktig del av min tilværelse. Av en eller annen grunn så ble jeg sekretær i hovedstyret i 2007. Sekretærjobben har gitt meg mye spennende erfaring. Fellesnevneren er at det vi (vi i denne sammenhengen er de jeg har sammarbeid med) har lykkes med det vi har gjort. Det er faktisk ganske gøy.

Sist helg hadde vi Jubileumsfestival i BioFoto - 30 år. Dette var et ganske anstrengende arragement, men også utrolig morrsomt. Alt gikk etter planen. Se gjerne på en stemningsrapport fra møtet her http://www.foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=41755 En veldig flott stemninsrapport hvor jeg blir beskrevet som en skjeggete mann som sitter rett innfor døren og Mannen med de snille øynene innrammet av smale firkantete briller er John Sandøy - Stort bedre kan det ikke sies!

Jeg liker å fange opp spesielle ord og setninger som jeg tar vare på. Denne helgen lærte jeg et nytt begrep - "Elektronisk harpemusikk". For meg betyr dette en ikke alt for positiv beskrivelse av musikk som blir alt for ofte brukt i forbindelse med overtonings serier, hvor bilde og musikk egentlig skall utfylle hverandre. Du trenger ikke å være enig i min oppfattelse av dette ordet.

Dette var dagens ord. Skal prøve å bruke bloggen mer i tiden som kommer.

John Sandøy

Skjærefotograf